Skip to content back to nav
 
 

Snus

Snus

Snus er blevet et populært "rusmiddel" blandt unge

Snus er, trods det at det er ulovligt, blevet et populært "rusmidel" blandt unge i Danmark. Især hos unge mænd hvor 12 % af de 16-25 årige bruger snus ugentligt.

Snus er sammen med skrå, tobakspastiller og tyggetobak røgfri tobak som pga. nikotin indholdet giver en "rus" hos de unge. Snus indeholder ligesom almindelig tobak kræftfremkaldende stoffer og stoffer som gør den unge stærkt afhængig. Det er påvist at de røgfri tobakker øger risikoen for kræft i mundhulen, bugspytkirtlen og spiserøret. Når man bruger snus ses desuden øjeblikkelig øget puls og blodtryk, dette øger risikoen for at dø efter et slagtilfælde og blodprop i hjertet.

Desuden påvirker de røgfri tobakker mundslimhinden. Dette ses som slimhinde forandringer, herunder ætsning og sår på slimhinden, og tandkød der trækker sig tilbage. Når mundslimhinden irriteres af snus danner den som beskyttelse en slags hård hud i form af hvidlige, hårde plamager. Disse forandringer vil forsvinde hvis brugeren stopper sit forbrug af snus. Men når tandkødet har trukket sig tilbage kan det ikke gendannes, dette resulterer i "lange tænder" hvor tænderne synes længere fordi tandrødderne kan ses. Derudover ses også en øget misfarvning af tænderne.

 
 
Smørumklinikken

Flodvej 89

2765 Smørum

Tlf.: 72 59 78 40

Mail: callcentertandplejen@egekom.dk

 

Ølstykkeklinikken

Bækkegårds Plads 1

3650 Ølstykke

Tlf.: 72 59 78 40

Mail: callcentertandplejen@egekom.dk

Administrationen

Bækkegårds Plads 1

3650 Ølstykke

Tlf.: 7259 7840

Skriv sikkert til os: Digital Post

Mail: tandadm@egekom.dk