Skip to content back to nav
 
 

0-5 årige

3 årig i stolen 1.jpg

Tandplejen indkalder første gang når barnet er 1½ år

Åbent Hus

Tandplejen deltager i sundhedsplejerskernes Åbent Hus-arrangement. Her fortæller vi lidt om tandfrembrud, gode vaner omkring sut, sutteflaske, tandbørstning og meget andet. 

1. besøg på tandklinikken

Når barnet bliver 1½ år, indbydes barn og forældre til besøg på tandklinikken. Her giver vi information om tandfrembrud, suttevaner, tandbørstning samt kost- og drikkevaner.

Der er ingen forventninger til barnet fra vores side. Besøget handler primært om at få en tryg og positiv oplevelse. Du kan altså forvente et besøg, som ikke ligner det, som en voksen får hos tandlægen.

Behovsorienteret tandpleje

Vi udfører behovsorienteret tandpleje. Det vil sige, at børnene indkaldes til undersøgelse hver 24. måned, hvor det vurderes om der er behov for supplerende sundhedstjek, forebyggende behandling eller lignende.

Sut 

Vi anbefaler, at barnet stopper med sut inden 3-års alderen.

6-års tanden

Vær specielt opmærksom på frembrud af 6-årstænderne, de er særligt udsatte i frembrudsperioden. Forældre instrueres specifikt i renhold af 6-årstænderne, hvis der er behov for dette.

Hvis du har spørgsmål vedrørende dit barns tænder, eller har brug for råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte tandplejen.
 

 
 
Ølstykkeklinikken

Bækkegårds Plads 1

3650 Ølstykke

Tlf.: 72 59 78 40

Mail: oelstykketand@egekom.dk

Smørumklinikken

Flodvej 89

2765 Smørum

Tlf.: 72 59 78 40

Mail: smoerumtand@egekom.dk

Administrationen

Bækkegårds Plads 1

3650 Ølstykke

Tlf.: 72 59 78 40

Mail: tandadm@egekom.dk